Navigate / search

Over mij

Colette Winkens


Ik ben in 1959 geboren en heb in Nijmegen geneeskunde gestudeerd.
In 1992 heb ik samen met mijn man een huisartspraktijk in Oosterhout (N-Br) overgenomen, waar ik tot september 2013 werkzaam in ben geweest.

Sinds het begin van mijn studie ben ik altijd zeer geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens. Menselijke relaties, interacties en communicatie vind ik heel boeiend. Waarom doen mensen zoals ze doen? Wat voor diepere drijfveren spelen er? Wat maakt dat bepaalde keuzes wel of niet gemaakt worden?  Waarom stapt iemand iedere weer in dezelfde valkuil?  Wat draagt iemand bij zich in zijn/haar rugzak?

Deze vragen stelde ik ook aan mezelf.
Hoe wil ik het beroep van huisarts uitoefenen?  Hoe wil ik mijn 3 kinderen opvoeden? Hoe wil ik de balans tussen werk en privé bewaren? Mijn man was mijn collega en mijn levenspartner.
En als laatste : hoe wil ik goed voor mezelf zorgen? Hoe blijf ik staande temidden van dit alles?

Zo begon mijn persoonlijk ontwikkelingsproces, de zoektocht naar mijn Ware Ik. De zoektocht naar mijn innerlijke kracht.  Waar gaat het echt om in het leven? Het was zoeken naar de balans tussen perfectionisme en wat is goed genoeg
Wat is het prijskaartje dat hangt aan het streven naar perfectie? Waar zit mijn passie? Waarom ben ik soms onzeker terwijl het op dat moment nergens voor nodig is? Ik heb geleerd om meer rust te nemen, momenten van reflectie en naar binnen gaan, om te luisteren naar mijn intuïtie en die serieus te nemen, om meer compassie met mezelf te hebben en daardoor ook met anderen, keuzes te maken die passen bij MIJ.  Keuzes die niet altijd makkelijk geweest zijn. Ik zie de 3 vormen van begeleiding die ik biedt, als het steeds meer openen van een bloem, waarbij je steeds meer bij de kern komt. Dit is ook de weg die ik zelf bewandeld heb : begonnen in een Balint groep, vervolgens Gestalt en de supervisie-opleiding gedaan en als laatste een PRI traject. In deze ontdekkingstocht is PRI heel belangrijk voor mij geweest. Ik voel me meer verbonden met mezelf, met de ander en uiteindelijk met de wereld.

Van 2001 tot 2005 heb ik 4 jaar een Gestaltopleiding gevolgd.
Van 2005 tot 2008 heb ik via het NHG ( Nederlands Huisarts Genootschap) de opleiding gevolgd tot supervisor en coach.
In 2008 heb ik een cursus Mediation gevolgd bij “ Het Centrum voor Conflicthantering “ te Haarlem.
In 2012 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de 4 jarige opleiding tot PRI therapeut.
In eerste instantie was het de bedoeling om beide werkzaamheden te combineren, maar de combinatie bleek te intensief.
In 2013 heb ik een sabbatical genomen omdat ik mij wilde beraden op mijn toekomst. In deze periode voelde ik dat ik mijn hart moest en wilde volgen. Vervolgens heb ik besloten, na lang wikken en wegen, om mijn werk als huisarts neer te leggen en mij te gaan richten op mijn werk als supervisor /coach en als PRI therapeut.
Sinds 2013 bewandel ik al dit pad en ben ik volledig in mijn kracht gekomen. Ik geniet ervan om mensen individueel of in groepsverband te begeleiden en te helpen met de vragen die hun pad kruisen.